Over de IJssel Projecten 

Samen aan de slag!

Nieuwsgierig?

06 24225098

Moventem - Klanttevredenheid en procesbegeleiding

Het is heerlijk om voor een groep inwoners van een gemeente te staan en met hen te praten over wat zij écht vinden over een onderwerp. Waar zijn ze tevreden over en waarover juist niet? Wat kan beter en wat moet behouden blijven? Het is prachtig om te kijken met een groep beleidsmedewerkers waar zij nu precies meer van willen weten: wat wil je precies uit het klanttevredenheidsonderzoek halen? Waar wil je verbeteren?

Ik zoek altijd naar vormen die aansluiten bij een groep mensen. Dus geen statisch vraag en antwoord spel, maar manieren om met plezier met elkaar in gesprek te gaan.

Met Moventem werk ik regelmatig samen in dit soort mooie projecten. Zo begeleidde ik bijvoorbeeld:

  • Een deelproces van een bezuinigingsvoorstel van een gemeente waarin de stem van de inwoners een belangrijke rol had;
  • Bijeenkomsten waar inwoners die met de WMO te maken hadden, konden vertellen wat zij ervan vonden;
  • Bijeenkomsten waarbij ouders en jongeren kunnen vertellen wat zij van de Jeugdwet vinden in hun gemeente;
  • Het begeleiden van het proces om inwoners te betrekken bij de woonvisie van hun gemeente;
  • Een focusbijeenkomst voor beleidsmedewerkers om boven tafel te krijgen wat zij nu écht van de inwoner wilden weten.
quote-left


Regelmatig vragen we Noortje voor opdrachten binnen het sociaal domein, maar ook breder waar het gaat om het (complexe) gesprek met de samenleving. Ze heeft vakkennis en weet wat er speelt bij gemeenten en in de samenleving.


Haar werkwijze is creatief, doortastend en resultaatgericht. Noortje komt afspraken altijd na. En nooit half. Ze zorgt voor gestroomlijnde projecten. Noortje is positief en ook daardoor is het fijn met haar samenwerken!


 


quote-right

Robin Koster

Strategisch adviseur/Directeur

quote-left


Ik heb de afgelopen tijd regelmatig met veel plezier met Noortje samengewerkt, voornamelijk bij het uitvoeren van kwalitatieve sessies met groepen. 


Wat ik in Noortje bewonder is haar creativiteit en haar vermogen ieder individu in een zeer diverse groep tot zijn of haar recht te laten komen en zo de informatie waar de opdrachtgever naar op zoek is naar boven te krijgen. 
quote-right

Hannemarie Hardeman

​​​​Senior onderzoeker

 Wat beweegt mensen nu écht? Haal het boven water! 

Iedere mening is waardevol. Ook als sommige geluiden niet fijn zijn om te horen. Een open gesprek levert heel veel op: het klaart de lucht en het geeft ingrediënten om te verbeteren.


Daar waar het schuurt, zitten vaak de punten waar je kunt groeien en ontwikkelen. Het is prachtig om alle waardevolle aspecten boven water te krijgen.