Over de IJssel Projecten 

Samen aan de slag!

Nieuwsgierig?

06 24225098

Winterswijk - Opgave Armoedevrij Winterswijk 2040

In 2018 omarmde het nieuwe college en de gehele gemeente Raad de opgave Armoedevrij Winterswijk 2040. Want armoede hoort er niet bij, het is niet vanzelfsprekend! Met deze overtuiging startte de eerste opgave in Winterswijk. 

Als opgaveregisseur werkte ik samen met het opgaveteam aan deze opgave. Het was spannend: werd deze overtuiging herkend? We spraken door het dorp 420 mensen in verschillende bijeenkomsten. En.... het onderwerp werd breed herkend. Van daaruit is samen met Winterswijkers gekozen welke onderwerpen eerst moesten worden opgepakt om armoede écht te doorbreken! Vervolgens hebben inwoners samen met gemeente en organisaties plannen gemaakt én gekozen. En toen begon het uitvoeren van de plannen: inlopen, vroegsignalering, een groep die brieven versimpeld, ervaringsdeskundigen, de verlengde schooldag, een festival, één formulier voor alle voorzieningen en nog veel meer.

Kortom: Winterswijk bruist en zet samen de schouders onder een armoedevrije samenleving!

quote-left


Noortje heeft de kwaliteit in huis om van  'niets', 'iets' te maken. Daarbij is ze een motivator pur sang. Mensen in beweging brengen is voor haar een koud kunstje.


quote-right
Foto Elvira Schepers

Elvira Schepers

Wethouder gemeente Winterswijk

quote-left


Ik heb zeer prettige werkervaring met Noortje! In de tijd dat ik met haar heb samengewerkt voor de opgave Armoedevrij Winterswijk, heeft zij mij laten inzien dat je ook anders kan kijken naar situaties! Door haar ontzettende drive, zorgt ze ervoor dat je mee gaat in haar enthousiasme! Noortje denkt altijd in mogelijkheden en niets is te veel voor haar! Ondanks dat ze met zo veel thema’s bezig is, bewaart goed de overzicht en weet goed wie wat aan het doen is!  Noortje zorgt ervoor dat je bewust of onbewust als persoon ontwikkelt!

 


quote-right
Foto Ozbey Genc

Ozbey Genc

​​​​Sociaal werker Winterswijk

 Hoe kun je écht samenwerken met de samenleving aan een belangrijk thema? 

Het kan! Met inwoners, bedrijven, gemeente en organisaties samen werken aan een belangrijk onderwerp. Het betekent wel een paar dingen: als overheid moet je durven de kar te trekken, durven loslaten en het proces te faciliteren. Het betekent dat je rol anders wordt: je staat naast de inwoner.


En eerlijk: het is zo leuk om op deze manier te werken!